Omite el contenido

Berber Cooking Class & Rural Market

Revisa las restricciones locales relacionadas con la COVID-19 antes de reservar

Experiencia en la cocina ofrecida por Claudia

7 horas
Marroquí
Hasta 8 personas
Hablamos Alemán, Inglés, Francés

Qué harás

The cooking class is offered in the beautiful Haha-region 35 km south of Essaouira. This is the land of the Berbers, Morocco’s indigenous population. The Berbers of the Haha hills cultivate crops and keep animals, mainly goats and sheep.
We visit a local souk featuring freshly harvested fruit and vegetables, in addition to meat, eggs, honey – in short, all the staples for daily living, including the essential ingredients for our Berber cooking class.
The class takes place at an ecological farm, centred around an authentic Berber kitchen stocked with traditional items for food preparation.
Khadija and Khadija, two lovely local women, show you how they roast barley grains on the fire, and then grind them in a stone mill to produce the flour and semolina used as the basis for traditional flat bread and couscous. We bake flat bread in a clay oven and steam couscous in a traditional clay pot.
We learn to make a traditional tagine of vegetables and goat meat with Moroccan spices and olive oil – oil derived from the olive trees growing on the farm.
Depending on the weather, lunch is served outside if at all possible. Eating in beautiful, calm and natural surroundings is a special event. Following the meal, we enjoy tea infused with fresh herbs from the garden.
As we will be driving through the Argan zone, you have the option to visit an Argan oil cooperative and learn about the produ
Other things to note
The rural market visits only take place on Thursdays and Wednesdays.
On other weekdays we will do the shopping in the souk of the medina.
The cooking class is offered in the beautiful Haha-region 35 km south of Essaouira. This is the land of the Berbers, Morocco’s indigenous population. The Berbers of the Haha hills cultivate crops and keep animals, mainly goats and sheep.
We visit a local souk featuring freshly harvested fruit and vegetables, in addition to meat, eggs, honey – in short, all the staples for daily living, including the essential ingredients for our Berber cooki…

El compromiso de Claudia con la seguridad

Este anfitrión se comprometió a cumplir las pautas de seguridad y limpieza de Airbnb relacionadas con la COVID-19, como respetar las normas de distanciamiento social, practicar una buena higiene y garantizar que todos los participantes lleven una mascarilla.
Más información

Qué incluye

  • Alimentos
    The traditional meal we prepare. Tagine, etc.
  • Bebidas
    Traditional herbal tea
    Water on disposition
Desde $100
por persona
jue., 4 feb.
09:00 - 16:00
$100 por persona
$100 por persona
jue., 11 feb.
09:00 - 16:00
$100 por persona
$100 por persona
jue., 18 feb.
09:00 - 16:00
$100 por persona
$100 por persona

Conoce al anfitrión, Claudia

Anfitrión en Airbnb desde 2013
  • Identidad verificada
I live since 9 years in Essaouira and do tours to culture, nature and people since 6 years. Come and join me or my moroccan female guide to discover the authentic Morocco. I love to share my passion and love for this country and will take you on a magical journey out of town!
We are a team of women, there is Naima and Malika who are also vers happy to take you out on an excursion.
Para proteger tus pagos, nunca transfieras dinero ni te comuniques fuera de la página o la aplicación de Airbnb. Más información
EXPERIENCIAS EN AIRBNB
En la cocina

Cocineros apasionados

Aprende a preparar recetas tradicionales y escucha las historias de los anfitriones locales.

Ambiente íntimo

Comparte una comida en espacios únicos: desde granjas privadas hasta terrazas secretas.

Revisada por Airbnb

Se hace una revisión de las tradiciones culinarias auténticas que ofrece cada experiencia.

Donde estarás

We will visit the local berber market in Tidzi (Thursday) or in Ida Ogourd (Wednesday) to shop for our cooking class.
Then we will drive over to a hidden farm, litte paradise, calm and so relaxing with animals around. There we will learn with two lovely women from the village how to cook in an ancient open air kitchen on traditional pottery and on fire only.

Elige entre las fechas disponibles

4 disponibles
  • jue., 4 feb.
    09:00 - 16:00
    $100 por persona
  • jue., 11 feb.
    09:00 - 16:00
    $100 por persona
  • jue., 18 feb.
    09:00 - 16:00
    $100 por persona
  • jue., 25 feb.
    09:00 - 16:00
    $100 por persona

Preferencias dietéticas

Si se lo solicitas, el anfitrión puede atender las necesidades dietéticas que aparecen en la lista. De ser necesario, debes avisarle al anfitrión antes de la experiencia.
Alergia al maní
Alergia a los mariscos
Libre de huevos
Sin gluten
Alergia al pescado
Sin lácteos
Cocina vegana
Alergia a las nueces
Vegetariana
Sin soja
Pescetariana

Lo que debes saber

Política de cancelación

Todas las experiencias pueden cancelarse y reembolsarse completamente dentro de las 24 horas posteriores a la compra, o al menos 7 días antes del inicio de la experiencia.

Documento de identidad oficial

Tendrás que tomarte una foto que coincida con la del documento de identidad. Esa es la manera en que Airbnb verifica quién participará en la experiencia. Solo tendrás que hacerlo una vez.

Requisitos para los huéspedes

Pueden asistir 8 personas de 18 años de edad o más. Los padres también pueden traer niños menores de 2 años.

Qué llevar

Sunprotection/hat